Több százmilliós sikerdíj a józsefvárosi önkormányzatnál

2015.03.18. 09:24

Az önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásából befolyó 500 millió forintos bevétel után 155 millió forint sikerdíjat számláz ki az önkormányzat a százszázalékos tulajdonában lévő Kisfalu Vagyongazdálkodó Kft., írja a Népszabadság.

A cég emellett a helyiségbérletekből tervezett 705 milliós bevétel után 110 milliót, más jogcímeken (telek bérbeadás, árverések) pedig további 108 milliót, így összesen 373 milliót számláz ki az idén.

Jakabfy Tamás, a józsefvárosi önkormányzat LMP-s képviselője a 25-30 százalékos sikerdíjakat akkor is soknak tartja, ha tudja, hogy az önkormányzat gyakorlatilag egyik zsebéből a másikba teszi át a pénzt. Mint a lap írja, az állami-önkormányzati szektorban ekkora sikerdíj a Tocsik-ügy óta nem volt.

A józsefvárosi polgármester, Kocsis Máté a képviselő-testület költségvetési vitájában azt mondta, hogy az LMP-s képviselő nem a makróadatokat nézi, hanem a mikrót. Mint mondta, sok olyan gazdasági mutató van, amely könnyíti a költségvetésük tervezését.

A Kisfalu Kft. a lapnak arra a kérdésére, hogy mire költik a sikerdíjat azt felelte, hogy a bevételt a működésével kapcsolatos kiadásai és költségei fedezésére használja fel.