Tüntetők zárták le a Lánchidat egy órára

2015.03.18. 18:03 Módosítva: 2015.03.18. 19:57

Ötven autóval zárta le a Lánchidat a Büki Zoltán vezette civil csoport este hat órakor - jelentette tudósítónk. A tüntetők éjfélig akarták blokkolni a forgalmat , " vagy amíg le nem tartóztatnak, addig itt maradunk" - mondta a kezdetkor az Indexnek Büki, de aztán este hét órakor mégis megindult a forgalom. Úgy tudjuk letartóztatás nem történt.

A kormány antidemokratikus intézkedései miatt tiltakoztak, ma döntöttek az akcióról. A kiváltója az a tanulmány volt, amit mi is ismertettünk tegnap arról, hogy bedarálták az Alkotmánybíróságot. 

Mindkét sávot lezárták a hídon, a rendőrök elterelték a forgalmat, a környéken jókora dugó volt, főleg a pesti oldalon.

A BKK szerint a demonstráció miatt a 16-os és 105-ös buszt az Erzsébet hídon át ment, nem érintette a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállót. A korlátozást feloldották.

Büki Zoltán és csapata március elején is lezárt utcákat Budapesten az Astorián és a BAH csomópontnál, azt ígérte, az még csak a kezdet volt. Akkor az útdíj eltörléséért és a kormány lemondásáért tüntettek. Az eredetileg tervezett tüntetés sokkal nagyobb, országos szintű lett volna, de nem lett belőle semmi.