16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Taxisok tüntetnek Budapesten az Uber ellen

2015.03.19. 21:00 Módosítva: 2015.03.19. 22:38

Körülbelül 60 taxis állt este nyolc órától este tízig a Lánchíd utcában, a Várkert Bazár előtt - jelentette tudósítónk. Az MTI tudósítója szerint este tíz körül az Erzsébet hídon keresztül visszaindultak a Hősök terére, ahonnan eredetileg elindultak. 

A Kettős Mérce munkatársai a helyszínről tudósítanak, és úgy tudják, taxisok a fővárosi taxisrendeletek és a most hétvégére meghirdetett Uber-promóció ellen tiltakoznak. Az Uber cég meghirdette, hogy ezen a hétvégén ingyen lehet használni a webalapú taxiszolgáltatásukat. A taxisoknak ez azért sem tetszik, mert az uberezőkre nem vonatkoznak azok a rendkívül szigorú szabályok, amiket nemrég bevezetettek Budapesten.

"Az egyentartifa- és egyentaxi-rendeletek hatalmas anyagi terheket róttak a kisvállalkozóként taxizókra, és a tarifanöveléssel komoly versenyhátrányba kerültek a kisebb szolgáltatók. A hiénák ugyanakkor megmaradtak" - hangzott el az egyik tüntetőtől a Kettős Mérce tudósításában.

Ma egy autó "feltaxizása", azaz felszerelése állításuk szerint 2 millió forint, a havi "rezsije" pedig körülbelül 500 ezer forint. Az új szabályozás meghatározza a taxik minimális csomagterét, ezért majd sok, amúgy forgalomképes, fiatal autóknak is ki kell állni a forgalomból.

A Hősök teréről indultak, innen lassan haladtak az Andrássy úton a Deák Ferenc tér irányába, aztán a Clark Ádám téri körforgalomban köröztek, majd elindultak a Várkert Bazár felé, ott álltak két órán keresztül végig a Lánchíd utcában, aztán elindultak vissza a Hősök terére.

A Kettős Mérce helyszíni információi szerint a szervezők közül többen is vannak akik részesei voltak a 90-es évek elején tartott taxisblokádnak.

A Hellotaxi.hu fórumán fél 9 körül posztoltak egy képet arról, hogy az "integetőn, a homokóránál" gyülekeznek a tüntetők.

Szerda este a Lánchídon tartottak tüntetést este hat órától hét óráig az alkotmánybíróság függetlenségét követelő civilek.  • Hírek
  • Hírek