Mostantól lesz igazán szívás Budapesten közlekedni

2015.03.22. 08:45
Mától két hónapig csak dél-budai végállomásuk és az Oktogon között járnak a nagykörúti villamosok. A BKK szerint aki teheti menjen metróval.
  • Május közepéig a 4-es és 6-os villamosok csak az Oktogonig közlekednek dél-Buda felől, a Király utca és a Széll Kálmán tér között pótlóbuszok viszik majd az utasokat.
  • Május 23-áig éjjelente 0 és 4 óra között a 6-os villamos teljes vonalán buszok közlekednek. A nagykörúti villamosok vonalán járó pótlóbuszok csak hétvégén a nappali órákban állnak meg a Margitsziget megállónál.
  • A 4-6-os villamospótló a Nagykörút és a Margit körút egyes szakaszain buszsávot kapott, míg útvonala más részein egy közös sávban haladhat a busz- és autóforgalom. Most tessék figyelni: a Margit körút–Tölgyfa utca–Margit híd–Szent István körút–Teréz körút útvonal mindkét irányban nehezen lesz járható.
  • A Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer kétsávos útpálya jobb oldali két sávját lezárják, ezért a forgalom a bal oldali útpályán, irányonként egy sávon haladhat.
  • Márcus 26-tól több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé. 
  • Május végéig a Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint -építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan szintén május közepéig.

A BKK szerint a változtatásokra a nagykörúti villamospálya és a Széll Kálmán tér felújítása, a Margit híd garanciális javítási munkálatai, valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt van szükség; a munkálatok már szombaton megkezdődtek.