Budapesten még a dugó sem unalmas

2015.03.23. 13:35 Módosítva: 2015.03.23. 16:15

Miután sikerült összeszervezni a fonódó villamoshálózat kialakítását, a Széll Kálmán tér felújítását és a 4–6-os villamos rekonstrukcióját, egyre furcsább közlekedési jeleneteknek lehetnek tanúi a budapestiek. A síncserék, útszűkítések, vészsávok kavalkádjában a Margit hídon dekkoló olvasónk például arra lett figyelmes, hogy egy villamospótló csuklós busz megpróbálta lehetetlent, és belevágott egy 180 fokos fordulóba. Nem sikerült.

A forgalom délután 2 óra előtt nem sokkal helyreállt, jelentette a helyszínről munkatársunk. A busz végül nem fordult meg, az eredeti irányban hagyta el a helyszínt.

Koccanás miatt kellett visszafordulnia

Mint később kiderült, a nagykörúti villamospótló buszt a menetirányító diszpécser utasította arra, hogy álljon ki a forgalomból, mert korábban a Széll Kálmán téren meghúzott egy autót, de ezt akkor nem vette észre.

A BKK közlése szerint a diszpécser utasítása értelmében a buszsofőrnek az utasok leszállítása után egy arra alkalmas helyen kellett volna visszafordulnia.

Az utasokat ugyan leszállította, de a buszon ülő olvasónk szerint a sofőr ideges lett amiatt, hogy állt a forgalom, ezért döntött úgy, hogy a hídon próbál meg visszafordulni. "Amikor elakadt, többen azt hitték, hogy elfoglalták ezt a hidat is" - írta a szemtanú.

Automata állította le

"A buszsofőr a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva a Margit hídon akart megfordulni, ám mivel az útpálya ott ehhez nem elég széles, az autóbusz egyik biztonsági berendezése fordulás közben megállította a járművet, amit csak 38 perccel később a BKV Zrt. műszaki szakemberei tudtak újraindítani. Az eset körülményeit a BKV Zrt. vizsgálja" - közölte a BKV.

Májusig van még két hónap, ha látja, hogy pontonhidat ácsol Tarlós István, ne habozzon írni nekünk a tema@mail.index.hu címre!