Fülöp, Evelin
EUR 392,49 Ft
USD 367,27 Ft
13 °C
27 °C

Tarlós: Valóban kaotikus állapotok vannak

2015.03.23. 18:17 Módosítva: 2015.03.23. 18:27
A BKK szerint nekünk jó, hogy egyszerre újítanak fel mindent Budapesten, olvassa el, miért.

Hétfő este is nagyon nehéz közlekedni Budapesten azok miatt a felújítások miatt, amiket egyszerre végeznek fontos csomópontoknál. A dugófigyelő térkép szinte az egész városban pirosat jelez: 

bpmap
Fotó: Google Maps

 

Reggel már beszámoltunk arról, hogy hétfő reggel hétkor elkezdtek beállni a belvárosi utak a Nagykörút több szakasza, a 4–6-os villamos és a Széll Kálmán tér egy időben történő felújítása miatt a Bem rakparton, az Árpád fejedelem útján és a Margit híd budai hídfőjéhez vezető összes utcán lassú volt haladás. A villamosok pótlásának lett az áldozata az a busz is, ami keresztbe fordulva megrekedt a Margit hídon.

Szerencsére a városvezetés elmagyarázza, hogy ez így rendben van.

Ez nekünk így jó

A Budapesti Közlekedési Központ szerint halaszthatatlanok a karbantartási munkák a nagykörúti villamosvonalon, és azzal, hogy mindegyiket egyszerre végzik el, időt és pénzt spórolnak a budapestieknek, mert egymáshoz közel lévő területeket nem kell három különböző időpontban lezárni, hanem letudják egyszerre, kihasználva a már meglévő sávlezárásokat. Ráadásul az Európai Unió által meghatározott határidőket is tudják így tartani.

A vádakra reagálva azt is elmagyarázzák, hogy nagykörúti villamosvonal felújítására ezen a szakaszon utoljára másfél évtizede került sor, a Margit hídon pedig a hőtágulás miatti mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti elemeket cseréli ki garanciálisan a híd felújításának korábbi kivitelezője; mindkét karbantartási munka halaszthatatlan. 

A 4-es és 6-os villamos két hónapon keresztül a dél-budai végállomásról csak az Oktogonig közlekedik a Széll Kálmán tér felújítása, a budai fonódó villamoshálózat kiépítése, valamint a Szent István körúti és a Teréz körúti vonalszakasz karbantartási munkái miatt. Az érintett területeken a Nagykörúton irányonként csak egy sáv járható, mivel egyet buszsávnak jelöltek ki.

"Rettenetesen amatőr a szervezés"

A Fővárosi Közgyűlés hétfői ülését megelőzően ellenzéki politikusok sajtótájékoztatókon bírálták a fővárosi felújítások ütemezését.

Horváth Csaba (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a BKK "megadta a kegyelemdöfést Budapestnek" azzal, hogy szombattól három jelentős fejlesztés is nehezíti a fővárosi közlekedést.

A jobbikos Tokody Marcell közölte, a felújításnak örülnek, a beruházások csúszásának már nem. A politikus szerint ugyanis azok nemcsak kellemetlenséget okoznak a budapestieknek, hanem az uniós források felhasználását is veszélyeztetik.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője szintén úgy vélte, hogy a főváros "fut a pénze után", hiszen a szóban forgó beruházásokat hamarabb is el lehetett volna kezdeni, a csúszásban pedig a BKK korábbi vezetőjének és a főpolgármesternek is felmerül a felelőssége.

Az LMP-s Csárdi Antal azt mondta, hogy bár örül a felújításoknak, szerinte azokat "rettenetesen amatőr módon" szervezték meg.

Tarlós: Valóban kaotikus

Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén azt közölte: a budai oldal közlekedésfejlesztési munkálatai - a Margit hídi garanciális javításokat leszámítva - nem több, hanem egy beruházás keretében zajlanak.

Viszont Tarlós jelentést kért arról, mi indokolja a Jászai Mari tér és az Aradi utca közötti vágányfelújítást. Szavai szerint "valóban kaotikus állapotok várhatóak egy ideig". Tarlós István azt mondta: főpolgármesterként elnézést kér a budapestiektől, de az ilyen munkák mindig kényelmetlenséggel járnak.

Ha szokatlan dugót tapasztal, írja meg nekünk az ugyelet@mail.index.hu-ra!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás