Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

68 milliárdnyi vagyont foglaltak le a Buda-Cashnél

2015.03.27. 10:40
Aktuális helyzetjelentést adott a Fővárosi Főügyészség arról, hogy állnak a brókerbotránnyal kapcsolatos nyomozásokkal. Eszerint a Buda-Cahsnél 68 milliárd forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat, ez az ügyészség szerint hatmilliárddal több, mint a kárérték. A Quaestornál is megkezdte a vagyontárgyak lefoglalását a hatóság.

A Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által a Buda-Cash és Quaestor ügyekben folytatott nyomozásokban sikerült sikerült a gyanúsításokat közölni és a szükséges kényszerintézkedéseket megtenni – írta pénteki közleményében az ügyészség.

A Buda-Cash ügyben a nyomozó hatóság „sikeres vagyonbiztosítási intézkedéseket tett”. Ez azt jelenti, hogy mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában. Az ügyészség szerint az eddig feltárt összesített kárérték mintegy 62 milliárd forint, 

így remény van arra, hogy az eljárás sikeres befejeződésével a károsultak kielégítést nyerjenek.

A Quaestor-ügyben még nem ennyire előrehaladott a helyzet. Három gyanúsítottat csak csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség. Ami a vagyontárgyak lefoglalását illeti, az ügyészség szerint a dolog folyamatban van, a nyomozó hatóság – a Buda-Cash-ügyhöz hasonlóan – vagyon-visszaszerzési eljárást indított, és megkezdte az ingatlanok, üzletrészek és ingóságok lefoglalását.