Mi hiányzik még a pénteki csúcsforgalomban? Egy taxistüntetés

2015.03.27. 12:05

Délután 13 órától várhatóan este nyolc óráig tüntetést tartanak Budán a Lánchíd utcában a taxisok. Az Index értesülései szerint a demonstráció magánkezdeményezés, egyetlen taxis érdekképviselet vagy taxitársaság sem vesz részt a szervezésében.

Így aztán nem is lehet megbecsülni, hány taxis csatlakozik a tüntetéshez. A BKK azt írta, hogy amennyiben a résztvevők száma indokolja, lezárják a Lánchíd utcát, ezért módosított útvonalon, az Alagúton át közlekedik a 17-es villamospótló járat és a 86-os autóbusz. A buszok a Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca módosított útvonalon haladnak majd, ezért nem érintik a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér megállóhelyet. 

A BRFK kozölte, hogy a demonstrációt rendben bejelentették, a rendőrség pedig tudomásul vette. 

A taxisok pár nappal ezelőtt már tüntettek ugyanitt, a Várkert Bazárnál. A taxisok akkor a fővárosi taxisrendeletek és a hétvégi ingyenességet hirdető Uber ellen tiltakoznak. "Az egyentartifa- és egyentaxi-rendeletek hatalmas anyagi terheket róttak a kisvállalkozóként taxizókra, és a tarifanöveléssel komoly versenyhátrányba kerültek a kisebb szolgáltatók. A hiénák ugyanakkor megmaradtak" - hangzott el az egyik tüntetőtől akkor.

A Lánchíd utca lezárása a mostani pénteki csúcsforgalom idején azért okoz külön gondot, mert így nehéz közlekedni a fővárosban. A budai fonódó villamoshálózat építése, a Széll Kálmán tér újjáépítése, illetve a 4-6-os villamos pályájának felújítása miatt így is nagyok a fennakadások.