Tibor
2 °C
8 °C

Forbes: Lévai Anikó a legbefolyásosabb magyar nő

2015.04.01. 09:52 Módosítva: 2015.04.01. 12:12

A Forbes összeállította Az 50 legbefolyásosabb magyar nő listáját az üzlet, a közélet, a média és a kultúra kategóriájában.

A közélet műfajában érdekes lista született, ugyanis az élen Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó végzett. De a folytatás is rejt meglepetéseket:

2. Szemerkényi Réka amerikai nagykövet

3. Karas Mónika NMHH-elnök

4. Vida Ildikó NAV-elnök

5. Geréb Ágnes nőgyógyász

6. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes

7. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója

8. Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter, államtitkár

9. Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója

és 10. Móra Veronika, az Ökotárs igazgatója.

Lévai Anikó egy kisebb interjút is adott a lapnak, egyebek között azt mondta, hogy nagyon ritkán fordul elő, hogy kér valamit férjétől, de ilyen esetekben a miniszterelnök megfontolja a kérdést. 

Az üzleti élet kategóriájában a lista szerkesztői az Indexet is tulajdonló CEMP igazgatósági tagját, Balogh Gabriellát választották meg elsőnek. A 2. Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója, a 3. Fábián Ágnes, a Henkel ügyvezetője lett. Szerepel még a 20-as listán többek között a Google Magyarország ügyvezetője, Heal Edina (4.) Stahl Judit szakács és magazintulajdonos (8.) és Rubint Réka fitneszedző (20.).

A média kategóriájában a Forbes szerint a legbefolyásosabb magyar nő az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója, Vidus Gabriella lett, őt Király Mária követi, a Ringier Axel Springer operatív igazgatója és Vékási Andrea, a Nők Lapja lapigazgató-főszerkesztője. A 10-es listára felkerült még többek között Kálmán Olga ATV-s műsorvezető (4.), Yvonne Dederick a TV2 egyik tulajdonosa, és Mészáros Zsófi, az Index korábbi főszerkesztője, most a 444.hu főszerkesztő-helyettese (7.).

A kultúra kategóriájában Eszenyi Enikőt, a Vígszínház igazgatóját találták a legbefolyásosabb magyar nőnek a Forbes szerkesztői. A 2. a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes lett, a 3. pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Vígh Andrea. A listán ott van még az A38 programszervezője, Bende Zsuzsa (4.), Törőcsik Mari színésznő (6.), Pataki Ági producer (9.) és a Nemzeti Filmalaptól még egy ember, méghozzá Divinyi Réka forgatókönyv-fejlesztési igazgató.