Ki védi meg Erzsike nénit a patkányoktól?

2015.04.01. 14:57

A Baon.hu cikke szerint semmi sincs biztonságban a 82 éves Bartus Lászlóné lakásában a patkányoktól. Erzsike néni már négy hónapja jelezte a kecskeméti városházán, hogy a Kórház utcai ingatlana mögötti telket illegális szemétlerakónak használják, de azóta sem történt semmi.

kecskemet
Fotó: baon.hu

Elmondása szerint az inváziószerűen érkező patkányok ellen nem tud védekezni, ugyanis a boltban kapható patkányméreg hatástalannak bizonyult. A paktányok már mindent tönkre tettek:

  • lyukat rágtak a vályogfalba, azon keresztül másznak be a házba,
  • megrágták a ruháit
  • és az iratait is, köztük azokat is, amiket az önkormányzattól kapott az ügyről.

Edényeit nejlonba csomagolja, élelmiszerei kizárólag a hűtőben és a konyhaszekrényben maradnak érintetlenül, de a kaparásnyomok alapján oda is szeretnének bemászni a rágcsálók.

A lap szerint a telken lévő házban és az udvaron térdig ér az illegálisan lerakott szemét, kommunális és veszélyes hulladék vegyesen. Az ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Kik-For Kft. A lapnak nyilatkozó osztályvezető közölte, hogy az üzemeltetők már többször jártak a helyszínen egy szemétszállítással foglalkozó vállalkozóval, jelenleg várják az árajánlatot.