Nem csak Mórahalmon léptek fel ovisok a kormányablak átadásán

2015.04.01. 12:00

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy nemcsak Mórahalmon szerepeltek óvodások a kormányablak átadásán, hanem Kisteleken is.

o 19ctuepofmishau1r171dhocmog
Fotó: kistelekjaras.hu

A Kistelekjárás.hu beszámolója szerint január 30-án adták át az új, akadálymentesített ügyfélszolgálatot a járási hivatal épületében, ahol fellépett a Hétszínvirág Óvoda Szivárvány csoportja. A hírportál szerint az ovisok

kedves, népi játékokat és vidámságot felvonultató műsorával vette kezdetét a kormányablak ünnepélyes megnyitója.

A fotók tanúsága szerint a műsorban legalább 12 gyerek lépett fel népviseletbe öltözve. Csíkosné Fránya Mónika az óvoda vezetője kérdésünkre elmondta, hogy őket a kormányhivatal munkatársa, Szalai Gabriella kérte meg, hogy lépjenek fel az ünnepségen.

Nagyon örültünk, hogy meghívtak, mi egy néphagyományokat őrző óvoda vagyunk, mondókákat, körjátékokat adtunk elő, tehát ez teljesen politikamentes volt

- mondta az óvodavezető, aki szerint nem kértek írásos engedélyt a szülőktől arra, hogy gyermekük felléphessen egy állami hivatal átadási ünnepségen, de a szülők tudtak róla. 

Szalai Gabriellát, a Kisteleki Járási Hivatal vezetőjét egyelőre nem sikerült elérnünk, későbbre ígértek visszahívást.

A kisteleki kormányablak átadásán a mórahalmi esethez hasonlóan szintén ott volt a Miniszterelnökség egyik államtitkára – ezúttal Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár. Rajta kívül felszólalt még a város polgármestere, Nagy Sándor és Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja.

Ahogy azt hétfőn megírtuk, sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy a mórahalmi kormányablak átadásán óvodások léptek fel és szavaltak versnek alig nevezhető szöveget a kormányablakok fontosságáról. A polgármester szerint ráadásul az óvodások minden egyes beruházás megnyitóján fellépnek. 

Kedden a Miniszterelnökség elhatárolódott az esettől, szerintük „a műsor nem tükrözi és nem is tükrözheti sem a Miniszterelnökség, sem a Csongrád Megyei Kormányhivatal szellemiségét, a szokatlan előadással nem tudunk azonosulni”.

Legutóbb március 15-e kapcsán került elő a gyerekek biodíszletként használása állami ünnepségeken. Mint ismert, a hírekbe bekerült váci Madách Imre Gimnázium mellett még 262 iskola utasította vissza a Klik kérését, és nem küldött gyerekeket az ünnepségekre.