Többen látni vélték a budai leopárdot április elsején

2015.04.03. 16:32 Módosítva: 2015.04.03. 18:33

Április 1-jén a WWF Magyarország a Facebook-oldalán közölt egy hírt, hogy leopárdot láttak a Budai-hegységben. A hírt a WWF áprilisi tréfának szánta, amit később ugyanezen az oldalon nyilvánvalóvá is tett.

„Az sem kizárt, hogy a leopárd a Balkán-félsziget felől, vagy a Kárpátok erdőségein keresztül jutott el a főváros közelébe. A klímaváltozás számos faj elterjedését változtathatja meg drámai mértékben" – olvasható többek közt a humoros posztban.

Többen is látni vélték

Annak ellenére, hogy áprilisi tréfa volt a budai leopárd, a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. központjába és a Budapesti Erdészethez az elmúlt két napban több tucat telefonhívás és sajtómegkeresés érkezett az állítólagos leopárdveszéllyel kapcsolatban, hiszen a médiában nem mindenütt terjedt el a tréfára utaló, később kiadott információ – közölte a zrt.

BRÉKING: Köszönjük, hogy velünk nevettetek, és ennyien megosztottátok a cikkünket, a hír természetesen KACSA! Nincs leop...

Posted by WWF Hungary on 2015. április 1.

A Pilisi Parkerdő Zrt. tiszteli a WWF Magyarország természetvédelmi szakmai tevékenységét, de felhívta az áprilisi tréfa szerzőinek figyelmét arra, hogy a Budapest környéki erdőkben évente több tízmillió ember túrázik, „tájékoztatásuk felelősségteljes feladat, ami nehezen összeegyeztethető a szerdai tréfával” – írják. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. arról  tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a Budai-hegységben nem láttak leopárdot, az erdőlátogatóknak nincs mitől tartaniuk.