Simicska cége szervezi a Miniszterelnökség rendezvényeit

2015.04.05. 15:40

Simicska cége szervezi a Miniszterelnökség roadshow-ját, ahol Uniós fejlesztésekről tartanak tájékoztatót Ópusztaszeren. A Széchenyi 2020 programot még mindig Simicska Lajos cége szervezi, írja a delmagyar.hu.

2
Fotó: délmagyar.hu

A cikk szerint a masszív konfliktus ellenére a Miniszterelnökség uniós roadshow-ját még mindig a MAHIR kiállítás Kft. Szervezi. „A cég a céginfo.hu adatai szerint Simicska Lajos érdekeltsége. Úgy tűnik, a Lázár Janos vezette Miniszterelnökségtől még nem száműzték az Orbán Viktort legeciző egykori barátot" − írja a lap.

Ópusztaszer honlapján olvasható, hogy húsvét alkalmával vasárnap megrendezik a szokásos ünnepi programokat is − ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, néptánc és kézműves foglalkozások −, de emellett  az EU Fejlesztések Nyílt Napja is lesz az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Jóideje nyilvánosan zajlik már az Orbán-Simicska háború, legutóbbi látványos összecsapás az M4-es autópálya építésével kapcsolatban történt, ahol az öt építőcég egyike a Közgép. A kormány azt nemigazmondja, hogy azért kellett leállítani a kilométerenként 4 milliárd forintért készülő út építését, mert az EU kartellgyanúval élt, miközben azóta kiderült: az Uniónak egy fillére sincs a projektben, így nem is vizsgálták azt. Az EU-nak beadott pályázatot korábban maga a kormány vonta vissza, az Európai Bizottság akkor azt mondta, a kiugróan magas költségek miatt nem támogatja.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár ezután azt mondta, hogy nem is hivatalosan, hanem informálisan, szakértői szinten szóltak a gyanúról. Csepreghy szerint amennyiben bebizonyosodik az Európai Bizottság kartellgyanúja az M4-es autópálya építésével kapcsolatban, a kormány ki fogja fizettetni a szankciót az érintett cégekkel.

Vagy mondjuk leállítja az építkezést, kiír egy új tendert, amit már nem a Közgép nyer.