A szocialisták tehetnek erről is, 9654. fejezet

2015.04.07. 22:19

Sok mindenről lehet sejteni az ország mai rákfenéi közül, hogy arról bizony a szocialisták tehetnek, de van olyan bűnük is, amit eddig elképzelni sem tudtunk: kiderült, hogy azért kell most felújítani az L. Simon László államtitkár családi vállalkozásaihoz is vezető Fejér megyei utakat, mert a szocialisták már megígérték a felújítást, de sosem teljesítették.

Néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egy saját munkáját dícsérő Feol.hu cikkben bejelentette, hogy felújítják a 62-es út Gárdony és Zichyújfalu közti szakaszát. A 444 pedig kiszúrta, hogy az az útszakasz bizony az, amelyik a Simon Panzióhoz és az L. Simon Borászathoz vezet. Mindkét cég L. Simon László családi vállalkozása. 

A miniszterelnökség egy kedden este kiadott közleményben viszont tagadta, hogy L. Simon üzleti érdekeinek ehhez bármi köze lenne.

"A Gárdony és Zichyújfalu közötti közút felújításával egy több mint fél évtizeddel ezelőtti, még a szocialista Bajnai-kormány idején tett ígéretet teljesít a kormány a 2007-2013-as KözOP-os maradványforrás átcsoportosítása révén. Tehát nem azért újítja fel a Magyar Közút Zrt. a Gárdony és Zichyújfalu közötti utat, mert az L. Simon László miniszterhelyettes által is tulajdonolt kft. panziójához vezető bekötőút is ehhez csatlakozik" - írták a közleményben, hozzátéve, hogy a felújítás nagyon jól illeszkedik a Velencei-tó körüli vidékfejlesztési projektekbe is.