Most a pónik szöktek el egy cirkuszból

2015.04.07. 21:05

Pónilovak állták el az utat hétfőn délután Hódmezővásárhelyen. Az RTL Klub híradója szerint egy cirkuszból szöktek meg, mégpedig ugyanabból, ahonnan március elején Kecskeméten oroszlánok, három évvel ezelőtt Pécsett pedig néhány láma, zebra és teve lógott meg.

A cirkusz igazgatója, Eötvös Lóránd szerint rejtély, hogy hogyan szökhettek meg az állatok, de feltételezése szerint a pónik szökése az egyik fuvarozó hibája volt. Az oroszlánok, illetve a zebrák, lámák és tevék szökésére azonban semmilyen magyarázata nincs az igazgatónak. "Ez olyan rejtély, mint a Bermuda-háromszög" - mondta az RTL híradónak, és cáfolta, hogy reklámfogás miatt direkt engednék ki az állatokat.

Amikor az oroszlánok március 10-én elszöktek a cirkuszból a környékbeliek szerencséje az volt, hogy egy körbekerített szabadidőparkban történt az eset. A park szomszédságában nyugdíjas otthon, lakópark, szakközépiskola és kollégium is található, és félő volt, hogy a lyukas, hiányos kerítés miatt ember közelébe kerülhetnek az állatok. Pontosan ezért kellett platós kocsival kimenteni a parkban tartózkodó embereket minél gyorsabban.