Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Feljelentést tett a KEHI az ETO Park beruházás miatt

2015.04.08. 19:05

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által az ETO Park beruházáshoz nyújtott hitel miatt. Az M1 értesülései szerint a KEHI a Nemzeti Nyomozóirodánál tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, és kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

A vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának a múlt hétfőn.

Ibolya Tibor emlékezetett: március 11-én rendelték el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot. Arra a kérdésre, hogy két hét elég lehetett-e a vagyon kimenekítésére offshore cégeken keresztül, azt válaszolta: "objektíven nem volt olyan helyzetben" Tarsoly Csaba, hogy vagyont tudjon kimenekíteni.

ETO Park beruházást többször is átvizsgálták a Fidesz alatt, és annyira meg voltak elégedve az egyébként egyre jobban bukónak látszó projekttel, hogy 2012-ben adtak még 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást az egészre.