14 milliót lopott a gyógyszerpénzből

2015.04.10. 10:20
Sikkasztás miatt vádat emeltek egy somogyi szociális központ dolgozójával szemben, a vádlott 14 millió forintot tett zsebre a bentlakók gyógyszerpénzéből.

Folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat egy somogyi szociális központban dolgozó nővel szemben a Kaposvári Járási Ügyészség, írja az MTI.

A vádlott hosszú évek óta az intézmény alkalmazásában állt, ahol feladatai közé tartozott, hogy az ott lakók által rendelt gyógyszerek árát, amelyet a szociális központ megelőlegezett a gyógyszertárnak, utólagosan beszedje és azt a szociális központ pénztárába befizesse.

A vádlott 2008 márciusától 2013 szeptemberéig a lakóktól átvett pénz egy részét - évről évre növekvő összeget - nem fizette be a pénztárba, és így összesen több mint 14 millió forintot tulajdonított el, amelyet saját megélhetésére fordított.

Az okozott kár nem térült meg. A járási ügyészség a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta.