Elfogták a verekedős betegszállítókat

2015.04.10. 15:11 Módosítva: 2015.04.10. 22:16

Április 9-én egy férfi tett bejelentést a rendőrségen amiatt az ügy miatt, amiről csütörtök este mi is beszámoltunk. A férfi az utcán lett rosszul április 4-én, fejsérüléssel vitték a ferencvárosi Merényi Gusztáv Kórházban, ahol a betegszállítók és a biztonsági szolgálat is bántalmazták.

A férfinak csak emlékképei voltak a történtekről, de az esetről egy folyosón tartózkodó személy videót készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága azonnal megkezdte az adatgyűjtést a gyanúsítottak azonosítása érdekében, pár órán belül eredményre is vezetett - közölte a rendőrség. A nyomozók azonosítottak két – az esettel összefüggésbe hozható - kórházi alkalmazottat, akiket ismert lakcímeiken ellenőriztek, majd egyiküket a 45 éves H. Józsefet 2015. április 9-én késő este a VIII. kerületi tartózkodási helyén elfogták.

Társa Cs. Csaba nem tartózkodott a lakcímén, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfi tudomására jutott, hogy a rendőrség keresi, ezért péntek hajnalban önként jelentkezett a kerületi rendőrkapitányságon.

A kórházi alkalmazottakat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást, közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás miatt a BRFK Bűnügyi Főosztálya folytatja le.

A kórház kirúgta őket

A kórház honlapján közölték, hogy a riport után lefolytatott vizsgálat megállapításaira figyelemmel a munkáltatói jogkör gyakorlója a két érintett betegszállító közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal megszüntette. Ezen túlmenően a kórház súlyos testi sértés bűntette miatt az illetékes nyomozóhatóságnál feljelentést is tett.