Ételosztással vágnak vissza az ételosztásra

2015.04.11. 16:08 Módosítva: 2015.04.11. 20:17

Gyakorlatilag ételosztásverseny van Miskolcon. Mióta Kriza Ákos fideszes polgármester kijelentette, hogy nem ilyesmivel szeretne a város a hírekbe kerülni, egymást érik az ételosztások. Valószínűleg még csak az elején tart a Nagy Miskolci Ételosztás-gate, de már így is egy csomó minden történt. Ma az evangélikus egyház osztott ételt, az azon megjelenő fideszes képviselő pedig egy korábbi ételosztásra utalva arról beszélt, hogy na, tessék, így kell rendesen csinálni.

Ahogy arról április 4-én beszámoltunk, ételt szeretett volna osztani a rászorulóknak Miskolcon a Gyermekétkeztetési Alapítvány. Ezért megkeresték a miskolci önkormányzatot, a miskolci fideszes polgármester, Kriza Ákos azonban visszautasította a kezdeményezést. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a város

a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni.

Már ezzel a válaszával is sikerült a közfigyelem középpontjába kerülnie, de itt nem volt megállás. A Miskolcnak Hangja Van csoport mégis meghirdetett egy ételosztást. „Az intézkedés lelketlensége, embertelensége annyira felháborított pár jóérzésű miskolci állampolgárt, hogy már csakazértis, hogy elutasítsa a hivatal társadalmi szolidaritást romboló intézkedését, ételosztást szervez" − írták.

Az ételosztás április 7-én meg is történt, és az MTI fotói alapján rengetegen vettek részt rajta. Abban végül a Gyermekétkeztetési Alapítvány is részt vett. Annak elnöke az Indexnek elmondta, az alapítvány körülbelül egymillió forintnyi élelmiszerrel ment le Miskolcra, ami körülbelül 500 csomagot jelent, ehhez gyűjtöttek a miskolciak körülbelül 200 csomagnyit, amit néhány óra alatt kiosztottak.

A beszámolók szerint óriási tumultus volt, néha lökdösődés is előfordult, és a Városháza előtti térre érkezett körülbelül 800 ember a virágokat is letaposta. Kriza Ákos, a város polgármestere egyenesen botrányosnak nevezte az ételosztást, és azt állította, több százezer kárt okoztak a városnak a rózsataposással.

Meg is érkezett a profi válasz a virágtaposó, szervezetlen akcióra: meleg ételt osztott a rászorultaknak a Magyarországi Evangélikus Egyház szombaton Miskolcon, a város Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumának udvarán felállított asztaloknál négyszáz adag babgulyást tálaltak fel, írja az MTI.

A beszámoló szerint az ételosztásban részt vett Csöbör Katalin Miskolc fideszes országgyűlési képviselője is, aki azt elmondta: senkit sem lehet éhen hagyni az országban, oda kell figyelni a felnőttekre, a gyerekekre egyaránt. Aztán megjegyezte, hogy az ilyen kezdeményezéseket megfelelően kell előkészíteni és megszervezni, hogy elkerülhető legyen a minden résztvevő számára méltatlan tolongás, utalva ezzel a 7-i ételosztásra.