Tüntetnek a Quaestor egyik fiókja előtt

2015.04.11. 15:45

Demonstrációt tart a Harminckétezren a Quaestor-károsultakért Facebook-csoport a Quaestor Báthori utcai fiókja előtt. A megjelent párszáz ember Lopás MNB felügyelettel, Fidesz-Fizess!, Matolcsynak szemüveg kell feliratú táblákkal áll egy kis stand előtt, ahol egymást követik a felszólalók.

A Facebookon meghirdetett esemény célja a szervezők szerint, hogy felhívják a kormányzat és társadalom figyelmét a Quaestor károsultak súlyos problémájára és követeléseire.

  • Követeljük, hogy a kormány 100%-ban és haladéktalanul kártalanítsa a Quaestor áldozatait!
  • Követeljük a kormány azonnali és egyértelmű állásfoglalását a kártalanításunk módjáról és időpontjáról!
  • Követeljük annak nyilvánosságra hozatalát, hogy ki és mikor utasította a Quaestort készpénzátutalásra az állampapírok kiadása helyett.
  • Átláthatóságot is világos kommunikációt várunk a döntéshozóktól!

− írják. Az Indexnek nyilatkozott néhány tüntető, ők azt mondták, egyelőre nem igazán hiszik el a kormány tegnap bejelntett döntését, miszerint 30 millió forintig kártalanítanák az érintetteket. Ráadásul azt is kifogásolták, hogy a bankok, vagy az adófizetők állják ezeknek a kártalanításoknak a terhét, szerintük egyértelműen az MNB a felelős, hiszen az felügyelte a Quaestort.

A rendezvény hivatalosan délután háromkor kezdődött, de sem a felszólalók nevéről, sorrendjéről nem igazán sikerült információkat megosztaniuk, sem arról, hogy körülbelül meddig tart a rendezvény. Valószínű, hogy maximum egy órás lesz, mivel ez egy pártoktól független, civil kezdeményezésnek hirdetett esemény, és innen száz méterre ötkor kezdődik a baloldali pártok demonstrációja.