Nem bűncselekmény volt az alcsúti juhász elgázolása

2015.04.13. 17:36

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást az Alcsútdoboznál történt, Váradi András halálát okozó balesettel kapcsolatban, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Az Együtt-PM polgármesterjelöltjét egy nappal az önkormányzati választás előtt, október 11-én este gázolta el egy osztrák rendszámú autós, miközben plakátokat ragasztott. A rendőrségi jegyzőkönyv korábban Váradit nevezte meg a baleset okozójának. Az irat szerint Váradi megállt a kocsijával, hogy felvegye a csomagtartóról lecsúszott létrát, amelyet a plakátragasztáshoz használt. Ekkor átlépett a másik sávba, ahol elgázolta őt az arra haladó Mercedes, amelyet egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár vezetett.

Egy hónapja Bors úgyértesült, hogy a rendőrség arra vár, hogy olyan időjárási körülmények legyenek, mint Váradi András halálának napján, hogy megállapíthassák, pontosan hogyan történt a baleset. A halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének gyanúja miatt indított eljárás megszüntetése azt jelentheti, hogy a rendőrség a helyszíni bizonyításon igazoltnak látta, hogy az osztrák sofőr nem volt vétkes a balesetben.

A Mercedest vezető férfi felesége korábban azt állította, hogy férje 30-cal ment a gázolás pillanatában. A szóban forgó úton 90 km/óra a megengedett, de rosszak a látási viszonyok, nincs közvilágítás.

Az alcsúti juhászból lett politikus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester legnagyobb ellenségeként lett ismert, halálának körülményei összeesküvés-elméleteket indítottak el. Többek között azért is, mert a polgármesterjelölt felesége úgy nyilatkozott, hogy férjét a halála előtt valaki követte, egyszer pedig egy autós megpróbálta leszorítani a kocsiját az útról.