Viszonzatlan szerelem miatt ölték meg a zalaegerszegi lányt

2015.04.13. 15:30 Módosítva: 2015.04.13. 22:53

A szombat éjszakai zalaegerszegi emberölés előzménye az volt, hogy a 21 éves gyanúsított békülni akart 18 éves volt barátnőjével, de a lány végleg le akarta zárni a kapcsolatukat - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A két fiatal azért találkozott április 11-én este 8 órakor, hogy újra átbeszéljék a kapcsolatukat. A fiú megtámadta a középiskolás lányt, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A nyomozás miatt egyelőre nem számoltak be, hogy hogyan vesztette életét a lány.

Az áldozat táskája
Az áldozat táskája
Fotó: Police.hu

A fiatalember ezután autóba ült, és a 76-os főúton, Sármellék és Fenékpuszta között balesetet szenvedett. Nem messze az autójától találták meg zavart állapotban. A balesetben megsérült, ezért a mentők a keszthelyi kórházba vitték.

Mielőtt árokba hajtott volna, felhívta a barátját, és közölte vele, hogy megölte volt barátnőjét. A barátja hívta a fiú édesanyját, aki bejelentést tett a rendőrségre, azonnal keresni kezdték a lányt, akinek a holttestére 23 óra 30 perckor találtak rá.

Rendezett családban élő fiatalok tragédiájáról van szó, aminek nem voltak előzményei.

a3
Fotó: Police.hu

A rendőrök a zalaegerszegi kórházban őrzik 21 éves zalaegerszegi fiatalembert, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, még nem tett vallomást.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 21 éves zalaegerszegi fiatalember ellen.

Nem tudott élni nélküle

A Blikk úgy tudja, a gyilkos, B. Barnabás a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, a fővárosban élt. Az áldozat, Júlia miatt rendszeresen hazajárt Zalaegerszegre. A lány állítólag éltanuló volt, májusban fejezte volna be a gimnáziumot.

A Blikk legfrissebb információi szerint Barnabás és Júlia tavaly júniusban ismerkedtek meg, a fiú húga mutatta be bátyjának Julit, akivel együtt sportolt.

Teljesen átlagos kapcsolat volt. Többször szétmentek már, de mindig kibékültek. Barnabás soha nem bántotta a kedvesét, soha nem volt vele agresszív – mondta a lány egyik ismerőse a lapnak.

A pár már januárban szakított, de erről a fiú nem akart tudomást venni, hívogatta, és SMS-ekkel bombázta a lányt. A Blikk szerint azt hajtogatta, hogy: „nem tud Juli nélkül élni”.

Újabb megdöbbentő részletek

A végzetes találkozót a Blikk forrása szerint a fiú kérte, megbeszélték, hogy fél kilenckor összefutnak a Kovács Károly téren. Békülni szeretett volna, de a lány nem. Az estén a fiú a téren hagyta a kocsit, és gyalog mentek a parkba. Ott beszélhettek az újrakezdésről, ám a lány kitartott amellett, hogy ő már nem szereti a fiút. Barnabás ezután puszta ököllel esett neki a lánynak, majd fojtogatta, és szurkálta. Az eszközt a rendőrök még mindig keresik. A lányt olyan súlyosan bántalmazta, hogy több önmagában is halálos sérülést találtak a testén.

Hogy pontosan mikor történt a gyilkosság, nem tudni. Édesanyja negyed tízkor még beszélt a lánnyal arról, hogy érte megy, és hazaviszi. Negyedóra múlva Júlia már nem vette fel a telefont.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport