Az ügyészség szimatot kapott, újra nyomoz az SZDSZ után

2015.04.15. 11:36

Ismét nyomoznak az SZDSZ tartozásainak ügyében a hatóságok. Szerdán a Magyar Nemzet írt arról, hogy különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt ismét nyomoznak a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) tartozásai ügyében. 

Az egykori liberális párt által felhalmozott több százmillió forintos adósság miatt tavaly Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt.

Az SZDSZ – más parlamenti pártokhoz hasonlóan – 2008-ban vett fel hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) ingatlanvásárlásra. A pártnak az MFB csaknem 415 millió forintot folyósított állami kezességvállalással, ám a liberálisok szinte egyáltalán nem törlesztették a kölcsönt – írta a Magyar Nemzet.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy az ügyben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozó hatóság nyomozást megszüntető határozatát hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás továbbfolytatását rendelte el. Ennek indoka, hogy a nyomozó hatóság a tényállást nem derítette fel teljeskörűen, így a nyomozás megszüntetésére idő előtt és megalapozatlanul került sor – tette hozzá.

A nyomozást – melynek határideje május 14. – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda teljesíti. A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban további tájékoztatást a nyomozó hatóság adhat – közölte Bagoly Bettina.

Az SZDSZ, amely 1994–1998 és 2002–2008 között volt kormányon, hivatalosan tavaly novemberben szűnt meg, de gyakorlatilag a 2010-es választások óta nem létezik a párt.  • Tippek
  • Lakáshitel