Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kivágták a fákat, mert árnyékolták a napelemeket

2015.04.15. 15:10 Módosítva: 2015-04-16 09:28:31

Egészen megdöbbentő történetet közöl a Nánásmet, a cikk szerint több százezer forintos kárt okozott az önkormányzat, amikor védett fülesbaglyok élőhelyeként szolgáló fenyőfákat vágtak ki a rendelőintézet előtt arra hivatkozva, hogy leárnyékolják a rendelőintézetet energiával ellátó napelemeket.

A lap szerint a 200 napelemnek a szerződésben foglaltak szerint 80 százalékos teljesítményt kell elérniük 20 éven át.

Mivel az önkormányzatnak sikerült olyan helyre benyújtania a pályázatot, ahol a reggeli, illetve a délelőtti órák nagy részében, körülbelül 11 óráig árnyék fedi, így a kivitelező cégnek esélye se lett volna a szerződésben foglaltak teljesítésére

- írja a lap, ami szerint az önkormányzat végül a környezetkárosítást kockáztatva kivágatta a védett madarak élőhelyéül szolgáló fákat vasárnap a rendelőintézet elől.

A Nánásmet szerint szerint a projekt 53,8 millió forintból valósult meg, amelyhez 45,8 millió forint uniós támogatást nyert a város. Amennyiben a napelemek nem teljesítették volna a vállalt 80 százalékos teljesítményt, az uniós pénzt vissza kellett volna fizetniük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?