Semmire sem emlékszik a zalaegerszegi lány gyilkosa

2015.04.15. 09:06

A bíróság május 14-ig rendelte el előzetes letartóztatását a 21 éves B. Barnabásnak, aki a gyanú szerint szombaton késő este megölte korábbi barátnőjét, a 18 éves Júliát. A Borsnak a fiú ügyvédje azt mondta, hogy a bíróságon indítványozta Barnabás elmeállapotának vizsgálatát, mert az előzetes pszichiátriai vizsgálata szerint hajlamos az öngyilkosságra.

A Blikk arról ír, hogy a 21 éves gyanúsított teljesen sokkos állapotban, benyugtatózva érkezett a keddi bírósági tárgyalásra, ahol előzetes letartóztatásáról döntötték. Meredten bámult maga elé, nem takarta magát, nem tiltakozott az ellen, hogy fotózzák, robotszerűen követte az őt vezető őröket. Az ügyvédje azt kérte, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrizzék és vizsgálják ki a fiút, de a bíró ezt elutasította.

B. Barnabás a bíróságon sem tett vallomást, állítása szerint nem emlékszik semmire. Egyszer azonban már bevallotta a 18 éves lány megölését, tette után felhívta egy barátját, akinek azt mondta, hogy „bántottam Julit, és meghalt”. A Blikk szerint a fejsérüléses balesetet szenvedett fiút a zalaegerszegi kórházban egy pszichológus is próbálta szóra bírni, de neki sem árult el részleteket.

A rendőrség még mindig nem találta meg a lány mobilját a zalaegerszegi parkerdőben, és azt a kést sem, amivel a 21 éves fiú megszurkálta. A bulvárlapok korábbi értesülése szerint B. Barnabás a lányt ököllel ütötte és fojtogatta is, több önmagában is halálos sérülést találtak a testén.

A gyilkosság előtt heteken át hívogatta és sms-ekben zaklatta volt barátnőjét B. Barnabás, aki szombat este azért akart találkozni Júliával, hogy kibéküljenek. A lány azonban végleg le akarta zárni a kapcsolatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport