Elmeorvosi megfigyelésre szállították a zalaegerszegi lány gyilkosát

2015.04.16. 14:48 Módosítva: 2015.04.16. 14:55

A büntetés-végrehajtási intézet javaslatára elmeorvosi megfigyelésre Budapestre szállították B. Barnabást, aki a gyanú szerint szombat éjszaka megölte volt barátnőjét a zalaegerszegi parkerdőben, írja a Zaol.hu.

A 21 éves fiú elmeorvosi vizsgálatát már az előzetes letartóztatás elrendelésekor kérte a gyanúsított ügyvédje, de a bíró ezt elutasította. Dr. Slezák József most a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a bv.-intézet vezetőjének javaslatára szállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe a fiút, de hogy ezt a parancsnok mivel indokolta, nem derül ki a cikkből. Az ügyvéd korábban arról beszélt, hogy a fiúnak öngyilkossági hajlamai vannak, és ezt a kórházba kerülésekor az őt vizsgáló pszichiáter is alátámasztotta.

Mint ismert, a 21 éves zalaegerszegi fiú szombat este azért találkozott 18 éves korábbi barátnőjével, hogy kibéküljenek, de a lány hajthatatlan volt. A bulvárlapok információi szerint ezért ütlegelni és fojtogatni kezdte, majd megszurkálta. A lánynak több, egyenként is halálos sérülése volt. A fiú ezután felhívta a barátját, akinek bevallotta a gyilkosságot, majd autóba ült, de balesetet szenvedett. A rendőrség napokon keresztül a kórházban őrizte.

B. Barnabás a Blikk szerint az előzetes letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra teljesen sokkos állapotban, benyugtatózva érkezett.  Meredten bámult maga elé, nem takarta magát, nem tiltakozott az ellen, hogy fotózzák, robotszerűen követte az őt vezető őröket. A bíróságon nem tett vallomást, állítása szerint nem emlékszik semmire.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport