Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Szeméttelep lángolt Zuglóban

Image-3
2015.04.16. 06:20

Kigyulladt egy szeméttelep a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában csütörtök kora hajnalban – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. A tűz oltása kora reggel is tartott.

 A 14 gépjárművel vonultak ki a területre, ahol három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren a szeméttelep területén.

A katasztrófavédelmet éjjel, háromnegyed kettőkor riasztották, azóta folyamatosan harminc tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Munkájukat nehezíti, hogy a telephelyre egy irányból lehet bejutni, és egy szűk, kerítésekkel körbehatárolt területen kell az oltást végezni.

Olvasónk beszámolója szerint éjjeli fél 2 és 2 óra között

három nagy robbanást lehetett hallani Rákospalotán,

majd kisvártatva fekete füstöt lehetett látni az égen, Zugló irányából. Eközben már megkezdte a kivonulást a tűzoltóság. A Rákos térnél már rendőrségi autók zárták le a környéket, de még épp be lehetett látni a telepre, amelyen a tűz keletkezett.

A tüzet még a hajnali órákban sikerült körülhatárolni, a lángok már nem terjednek tovább.

A tűz oltása továbbra is folyamatos, mert a több méter magas szemétből, bútorokból, ruhaneműből, s egyéb lomokból álló halmokat meg kell bontani, hogy a tűzoltók hozzáférjenek az égő, izzó tűzfészkekhez.

A környékről több bejelentés is érkezett a füst miatt. A FKI Katasztrófavédelmi mobil Laborja folyamatosan méréseket végez a lakóterület határán, de egészségre veszélyes, káros koncentrációt a műszerek nem mutatnak.

(Borítókép: Olvasónk, ddq)