Lánccal a kerítéshez zárták az osztálytársukat

2015.04.17. 08:50

Vádat emeltek két bajai és egy mélykúti fiatalember ellen, akik tavaly egyikük kerékpárláncával egy sportcsarnok kerítéséhez zárták 16 éves osztálytársukat. A 17 és 16 éves bajai, valamint a 18 éves mélykúti középiskolás fiúk tavaly március 26-án reggel a sértettel közösen egy bajai sportcsarnok előtt várakoztak, hogy testnevelés órára beengedjék őket.

 A mélykúti fiatalember elkérte az idősebb bajai fiú nagy méretű, fémhuzalos kerékpárláncát, majd a lánccal ketten elindultak egyik osztálytársuk, egy 16 éves bajai fiú felé, hogy a láncot a sértettre rakják. A sértetthez érve lefogták a karjait, a felsőtestén átvezették a láncot és összezárták. Ezután rövid ideig a láncnál fogva cibálták a sértettet. A két vádlott elkezdte a fiút a sportcsarnok rácsos fémkerítéséhez húzni, hogy a kerékpárlánccal a kerítéshez zárják.

A sértett azonban nem hagyta magát és igyekezett ellenállni. Ekkor a vádlottak segítségére sietett harmadik társuk, egy 16 éves bajai fiatalember, aki lefogta a sértett kezeit. Így sikerült a vádlottaknak áldozatukat arccal a kerítéshez szorítani és a lánccal mellmagasságban a kerítéshez zárni.

A sértett mintegy 2-3 percig próbált kiszabadulni, de nem járt sikerrel. Ekkor a 16 éves bajai vádlott figyelmeztette a rémült sértettet, hogy a kezeit felemelve ki tud bújni a zárból. A sértett így ki is szabadult a zár szorításából és elszaladt a helyszínről. E cselekményükkel a vádlottak a sértettet ok nélkül, „szórakozásból” több percen át megfosztották a személyi szabadságától.

 A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja, börtönbe is kerülhetnek azért, amit csináltak.