Már csak órák vannak hátra a nyárból

2015.04.17. 11:19

Az OMSZ előrejelzése szerint péntek délutántól mindenhol erősen felhős idő lesz, estétől egy hidegfront vonul át az országon 10 fokos lehűlést hozva magával.

A front csapadékzónája egy nyugat-keleti tengely mentén az ország középső részein megerősödik, és lesznek olyan helyek, ahol szombat estig 10 mm-nél több csapadék is hullhat. Szombaton hajnalban 4-10 fok lesz, majd napközben a felszakadozó felhőzet ellenére csak 11-15 fokig emelkedik a hőmérséklet, ráadásul az északi szelet többfelé erős széllökések kísérik majd.

Vasárnap már nem valószínű eső, viszont az erős szél miatt lesznek olyan helyek, ahol hajnalban újra fagypont alá süllyed a hőmérséklet, akár mínusz 4 fokot is mérhetünk. Napközben többnyire felhős, borult idő lesz, 12-15 fokos hőmérséklettel.

A mostani előrejelzések szerint a jövő héten lassan kúszik majd magasabbra a hőmérő higanyszála, ráadásul hétfőn és kedden újabb záporokra, zivatarokra van kilátás, ekkor 9-16 fok valószínű. Szerdán megúszhatjuk gomolyfelhőkkel (12-16), de csütörtökre (14-19 fok) újabb esőket jelez a meteorológiai szolgálat.