Vazul
10 °C
25 °C

A MÁV egyszerűen nem akarja, hogy használhassuk a Délit

07
2015.04.18. 08:07 Módosítva: 2015.04.18. 08:23

Ha önnek lenne pályaudvara, mikor újítaná fel?

  • 2563
    Amikor egyébként sem tudják használni a vonatok
  • 1813
    Amikor épp visszaadtuk az utasoknak

Emlékeznek, ugye, hogy január végén omlások voltak Budán, a Déli pályaudvar és a Kelenföld vasútállomás között alagútban? Emiatt április elejéig, bő két hónapig nem közlekedtek a vonatok a Déliből és a Délibe, a pályaudvar ott állt üresen, kihasználatlanul.

Majd két hétig minden rendben működött (már amennyire a MÁV-nál bármikor is), de a vasúttársaság nem akarta, hogy túlzottan hozzászokjunk a Délihez és a komfortos vonatozáshoz. A vasúti vágányok felújítási munkálatai, valamint más vágányzári munkák miatt ugyanis mától április végéig menetrendi változásokra kell számítani a Déli pályaudvaron.

A MÁV tájékoztatása szerint már több mint egy évvel ezelőtt betervezte a Déli pályaudvarra bevezető vágányok és kitérők egy részének cseréjét. Márpediga szigorúan pontos tervek szerint – hiszen a vasútnál első a pontosság – a munkát csak április 18. és 29. között lehet elvégezni.

Azt is közölték, hogy a váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégzik, illetve megszüntetik a vágányzat vízelvezetési problémáit mintegy 90 méteres pályaszakaszon.

Néhány kivételtől eltekintve valamennyi vonatot érinti az ideiglenes változás. Egyes személyvonatok csak Kelenföldtől, illetve Kelenföldig járnak. A távolsági sebes-, gyors- és InterCity vonatok, továbbá a zónázó vonatok változatlanul a Déli pályaudvarról indulnak, de az eredeti menetrendjükhöz képest 5-10 perces eltéréssel közlekednek. Aki a Déliből indulna, mielőtt útra kell, nézze meg itt, hogy mire számíthat, vagy hívja a (40) 49-49-49-es telefonszámot.