Éjszaka újabb magyarokat hoztak ki Jemenből

2015.04.18. 15:07

Szombatra virradóra az utolsó olyan magyarokat is sikerült evakuálni Jemenből, akik ezt kérték. A kimenekített két család hat tagja éjjel fél egykor megérkezett Ammanba, Jordániába — jelentette be Szijjártó Péter.

A hat embernek a német külügyminisztérium által koordinált mentőjárattal sikerült elhagynia az országot. Ammanban a magyar nagykövetség konzuli hivatalának munkatársai várták őket, ugyanők segítenek majd a hazautazásuk megszervezésében. Összesen 13 család 42 tagját kellett kimenekíteni két és fél hét alatt — mondta a külügyminiszter.

„Mindenki traumatizált az éjszakai bombázásoktól, a folyamatos hangos lövöldözésektől és a brutális képektől, amiket az ádeni harcokról mutatnak. Ádenben, Szánában, Taizban vannak még magyarok, akik mindezek ellenére nem akarják föladni az itteni egzisztenciájukat és családjukat” - monta az Indexnek korábban egy kinti magyar, akit a harcok sújtotta országban lévő állapotokról kérdeztünk. Szijjártó most azt mondta, még három olyan magyar állampolgárról tudnak, aki Jemenben van, de ők nem kérték a kimenekítésüket.