Siránkozni kezdett a Fidesz egyik szövetségese

2015.04.18. 13:17 Módosítva: 2015.04.18. 17:04

Óvatos siránkozásba kezdett a Fidesz egyik szövetségese, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE). Turi-Kovács Béla, a párt elnöke az egyesület közgyűlésének szünetében az MTI szerint azt mondta, értékelték a Fidesszel kialakított politikai kapcsolatrendszerüket, ami szerintük a 2010-es választások után nagyrészt formálissá vált.

A parlamentben a Fidesz-frakcióban ülő Turi-Kovács Béla kifejtette, hogy a választásokon, így az időköziken is a KPE szervezetei teljes erővel támogatták a Fidesz-jelölteket, mégpedig abszolút sikeresen, mert ott, ahol a KPE tagsága végezte a szervezést, toborzást a választásra, ott a Fidesz "még a mostani rossz szériában is sikert tudott elérni". Ahol viszont "tájidegen emberek" igyekeztek mozgósítani, ott ez többnyire sikertelen volt.

Siránkozás 1.: A februári veszprémi időközi választás után olyan jelzéseket kapott, hogy elfelejtették megköszönni a KPE-seknek a munkát, amit rendkívül sajnálatosnak tart.

Siránkozás 2.: A Fidesz választási plakátjain nem szerepelt a kisgazdák logója.

Siránkozás 3.: Fenn akarják tartani a szövetségi rendszert, de az nem lehet egyoldalú kapcsolat, ezért szeretnénk visszaállítani a 2003-tól sokáig érvényes együttműködési lehetőséget.

Siránkozás 4.: Aggályosnak tartja a földvagyon kezeléséről szóló törvényjavaslatot, amit kedden akart a parlament elfogadni, de nem volt meg a kétharmados többség hozzá.