Viola
-6 °C
-2 °C

Diákok tüntetnek a felsőoktatás átalakítása miatt

2015.04.22. 18:53 Módosítva: 2015-04-22 22:27:27

A felsőoktatásban tervezett átalakítások ellen tüntettek szerda este diákok, akik hat órakor indultak el az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elől.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar hallgatóinak és oktatóinak és a nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói érdekképviseletének szervezésében, "Továbbra is mi akarjuk eldönteni, mit tanulunk!" címmel rendezték a tüntetést.

Fél hét körül indultak el a Ludovika térre, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Raoul Wallenberg iskolával kapcsolatban, amit bezárnak. Körülbelül fél kilenckor érkeztek meg ide. A tüntetés kilenc óra után ért véget.

Tudósítónk szerint több mint ezren gyűltek össze, de ahogy vonultak a városon át, számuk egyre nőtt.

A tüntetés a hétfői megmozdulás folytatása, amikor a diákok az ELTE Társadalomtudományi Karától előbb a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, majd a Szabadság hídon át Budapesti Corvinus Egyetemhez vonult, végül pedig az EMMI épületéhez vonultak.

Az EMMI előtt sárga sípokat osztogattak, azzal fütyülték ki az intézkedéseket, de ha örültek, akkor is fújták a sípokat, így vonultak végig a hosszú útvonalon.

A tüntetők azt ígérik, folytatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!