Diákok tüntetnek a felsőoktatás átalakítása miatt

2015.04.22. 18:53 Módosítva: 2015.04.22. 22:27

A felsőoktatásban tervezett átalakítások ellen tüntettek szerda este diákok, akik hat órakor indultak el az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elől.

Mentsétek meg lelkeinket!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar hallgatóinak és oktatóinak és a nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói érdekképviseletének szervezésében, "Továbbra is mi akarjuk eldönteni, mit tanulunk!" címmel rendezték a tüntetést.

Fél hét körül indultak el a Ludovika térre, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Raoul Wallenberg iskolával kapcsolatban, amit bezárnak. Körülbelül fél kilenckor érkeztek meg ide. A tüntetés kilenc óra után ért véget.

Tudósítónk szerint több mint ezren gyűltek össze, de ahogy vonultak a városon át, számuk egyre nőtt.

A tüntetés a hétfői megmozdulás folytatása, amikor a diákok az ELTE Társadalomtudományi Karától előbb a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, majd a Szabadság hídon át Budapesti Corvinus Egyetemhez vonult, végül pedig az EMMI épületéhez vonultak.

Az EMMI előtt sárga sípokat osztogattak, azzal fütyülték ki az intézkedéseket, de ha örültek, akkor is fújták a sípokat, így vonultak végig a hosszú útvonalon.

A tüntetők azt ígérik, folytatják.