A kórház, ahol a szirénázó mentőnek is parkolójegyet kell váltania

2015.04.23. 19:28

Valószínűleg az év egyik legértelmetlenebb szabályát hozták egy hete a budapesti János Kórházban. Eddig a szirénázó mentőautók elsőbbséget élveztek, ha a kórházba bejutásról volt szó, mostantól viszont nekik is parkolójegyet kell váltani a behajtáskor, tudósított a TV2 Tények az agyrémről.

Az értelmetlenséget tovább fokozza, hogy a mentősöknek nem kell fizetni a parkolásért, csupán meg kell váltani a jegyet, amire fel kell írniuk a mentő rendszámát, kilépéskor pedig le kell adniuk a cetlit.

A régi rendszerben megállás nélkül tudtunk eljutni az orvosig. Az új rendszerben akkor is meg kell állni, ha 3-4 autó áll előttünk. Kritikus állapotú beteggel akár 10-20 másodperc is életmentő lehet

mondta a Tényeknek Kovács Gábor, az Interambulance nevű magán betegszállító cég sofőre. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy nem tartják szerencsésnek a rendszert, ezért egyeztetnek a kórházzal, hogy változzon a helyzet. A Tények a János Kórházat is kereste, de ott nem akartak nyilatkozni.