Megint feloszlattak egy fideszes alapszervezetet

2015.04.23. 11:32

Szervezeti rendrakás kezdődött a Fideszben: a XV. kerületi szervezet feloszlatása után Demeter Zoltán választókerületi elnök kérésére a párt országos választmánya szerdán az edelényi alapszervezetet is feloszlatta. 

Az edelényi fideszesek között lényegében már 2009 óta folyamatos a belháború. Ekkor ugyanis az összeesküvés-elméletei és rasszizmusa (biztos emlékeznek, ő vádolta azzal a cigány származású terhes nőket, gumikalapáccsal verik a hasukat, hogy a születendő bolond gyerekükre több támogatást igényelhessenek) miatt vállalhatatlanná vált Molnár Oszkár helyett dr. Daher Pierre, libanoni származású orvost jelölte a Fidesz országos választmánya a parlamenti választásokra. A polgármester-képviselő azonban továbbra is bírta a helyi pártszervezet jelentős részének szimpátiáját, így 2010 áprilisában - a Jobbik külső támogatásával - függetlenként megverte Dahert. Ez volt egyébként a XIII. kerületen kívül az egyetlen körzet, ahol egyéniben kikapott a fideszes jelölt. 

Az országgyűlési választások után a Fidesz-tagok mintegy 60 százaléka kilépett, illetve bojkottálta a taggyűléseket, az aktív tagok pedig két táborban csatároztak egymással. A harcból a Fidesz helyi erős emberének számító Loj Balázs került ki győztesen, Dahernek sem a helyi elnökséget, sem pedig a 2014-es jelöltséget nem sikerült elcsípnie. 

A választókerületi elnök és országgyűlési képviselő Demeter Zoltán ellenben az ősszel újraválasztott Molnár Oszkár polgármesterrel jó kapcsolatot ápol - ennek tudható be, hogy Demeter az edelényi Fidesz-elnök Loj Balázst jelölte Molnár Oszkár alpolgármesterének.  

A zavaros állapotok játszhattak tehát közre abban, hogy a Kövér László vezette országos választmány feloszlatta helyi szervezetet. Arról egyelőre nincs információ, Demeter Zoltán választókerületi elnök kit bíz majd meg az új szervezet megalakításával.