Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Felfüggesztettet kapott a 3 milliót sikkasztó autista pénzszállító

2015.04.24. 09:28 Módosítva: 2015.04.24. 09:30

Jogerős ítélet született annak a pénzszállítónak az ügyében, aki tavaly májusban a Futó utcából elsétált egy 25 millió forintot tartalmazó pénzeszsákkal, majd abból elköltött 3 millió forintot, írja a Blikk. A Fővárosi Törvényszék enyhítette a P. Richárd ügyében hozott elsőfokú ítéletet, letöltendő börtön helyett 1 év 6 hónapot kapott 2 évre felfüggesztve.

A bíróság elfogadta ugyanis azt a szakértői véleményt, miszerint a 24 éves fiú az autizmus egyik fajtájában szenved, szellemileg egy 10 éves gyerek szintjén áll. Az ítélet szerint P. Richárdot 5 évre eltiltották attól, hogy pénzszállítói hivatását gyakorolja.

Ahogy azt korábban megírtuk, Group 4 alkalmazottjának a pénzt a bankba kellett volna bevinni, de ő ehelyett elment egy plázába vásárolni, megnézett két filmet a moziban, este pedig elment egy éjszakai bárba. A pénzből 3 milliót költött el. A rendőrök hajnalban el is fogták, de miután nem került előzetesbe, a fiatalember másnap reggel be akart menni dolgozni, hogy ne veszítse el állását.

Arról, hogy P. Richárd betegsége ellenére hogyan kaphatott fegyveres pénzszállításra engedélyt, itt írtunk részletesen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!