Sára, Márió
-4 °C
4 °C

Vizsgálja a rendőrség, hogy mi történt a miskolci fideszes fogadóóráján

2015.04.24. 11:38

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője az MTI OS-hez eljuttatott közleménye szerint a fideszes Deák-Bárdos Mihály fogadóóráján inzultált egy nőt.

Jakab szerint a csütörtöki nyilvános fogadóórán a fideszes politikus először azt sérelmezte, hogy a nő az egyik média képviselőjeként felvételt kíván készíteni az eseményről, majd mikor szerinte provokatív kérdéseket tett fel, elállta az útját a fórumról távozó nőnek. A nő a politikust arról akarta faggatni, hogy mit tett Deák-Bárdos Lyukóvölgyért, az illegális szennyvízelhelyezés, az illegális beköltözés és a tetvesedés visszaszorításáért.

A fideszes politikus megtiltotta a nőnek, hogy felvételeket készítsen a fórumról, majd kérdéseit provokatívnak minősítette. Amikor a nő távozni akart, elállta az útját és felszólította a kamerája átadására. A jobbikos Jakab szerint a "magából kivetkőző politikus viselkedését" rögzítette az helyszíni kamera, így bízik benne, hogy "a helyszínre kért rendőrségi intézkedés gyors eredménnyel zárul". Jakab közleményében arra szólította fel a Fidesz miskolci frakcióját, hogy határolódjon el az egykori olimpikon birkózótól, aki szerinte a fogadóórát összetévesztette a birkózószőnyeggel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére közölte, hogy bejelentés alapján vizsgálja a történteket, jelenleg adatokat, információkat gyűjtenek és tanúkat hallgatnak meg. Az MTI kereste Soós Attilát, a Fidesz miskolci frakciójának vezetőjét, de a politikust egyelőre nem sikerült elérni.