Hét évet kapott a családját terrorizáló apa

2015.04.27. 17:04

Első fokon 1 év 8 hónap börtönt kapott, de a Debreceni Ítélőtábla 7 év börtönre ítélte B. I-t, aki feleségét és a fiát is súlyosan bántalmazta. 

Az elsőfokon eljáró bíróság ugyanis még csak testi sértés miatt ítélte a férfit, de az ítélőtábla már emberölés kísérletének ítélte meg azt, ami történt. 

A vádirat szerint 2013 márciusában a vádlott és felesége Hajdúhadházon a közös családi házukban italoztak. Veszekedni kezdtek, végül a férj fejszével nekiment a nőnek, aki az utcára menekült és a szomszédtól kért segítséget. Ugyan nem volt életveszélyes állapotban, de az ítélőtábla szerint akár életveszélyes sérülése is lehetett volna. 

Ugyanebben az évben a vádlott arra figyelt fel, hogy fia, B. F. egy fiatal lánnyal tér haza és felesége főzni kezdett. A vádlott ismét vitatkozni kezdett feleségével, majd tarkón ütötte az asszonyt és az ételt kiborította az udvarra. A fia apjától számon kérte édesanyja bántalmazását, mire a vádlott egy kaszával a sértett vállát és alkarját megvágta, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva a fiának.