Befejezik az M85-öst Enese és Csorna között

2015.04.29. 14:29

A 85–ös főúton befejeződtek a nagy tereléssel, forgalomkorlátozással járó kivitelezési munkálatok, és nemsokára összekötik az M85 autóúttal - írta a honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 

A végcsomópont kivitelezése miatt a már megépített M85-ös Enese elkerülő szakaszát le kell zárni 2015. május 4-től. A lezárás várhatóan június közepéig tart. A forgalom mindkét irányból csak a 85. számú főúton, Enese belterületén haladhat át.

Az M85-ös autóút 13,8 kilométer hosszú 2x2 sávos, gyorsforgalmi szakaszának építése új nyomvonalon két részben valósul meg Győr-Enese és Enese-Csorna között. A 6,8 km hosszú Győr-Enese szakaszon 3 felüljárót és egy aluljárót építenek. Az út vége csatalakozik az Enese települést elkerülő szakaszhoz. Ezt követően 7 km hosszan folytatódik Csornáig. A beruházás során a meglévő 85-ös főúton 3  korrekciót, valamint 4 körforgalmú csomópontot, 2 aluljárót és 4 felüljárót építenek - írta a NIF.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalékban európai uniós és 15 százalékban pedig állami forrás felhasználásával valósul meg.  • Tippek
  • Hitelkártya