Boxerrel estek neki a rendőrnek tanuló roma lánynak

2015.04.29. 14:10

A Roma Sajtóközpont cikke szerint kedd délután saját házukban támadtak meg egy roma családot Egerben. A két fiatal férfi először a kerten át szidalmazta és cigányozta a roma család egyik udvaron teregető tagját, majd bementek az udvarra és ott először az éppen hazaérkező, rendőrnek tanuló 16 éves lányt ütötték fejbe egy boxerrel, majd berontottak a házba és ott a nappaliban lévő unokáit védő nagymamát rugdosták meg és egy éles tárggyal megsebesítették a kezén és a nyakán.

A rendőrség elkapta a támadókat, a Police.hu közleménye szerint a 23 éves B. Domonkos és a 24 éves B. István miskolci férfiak ellen magánlaksértés miatt indult eljárás. A rendőrségi közleményben szó esik a két nő bántalmazásáról, arról azonban nem, hogy a származásuk miatt bántalmazhatták őket.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) ügyvédje, Udvari Márton szerint azonban felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja is, mivel a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, és tettüket is ez motiválhatta.

Az RSK úgy tudja, hogy az elkövetők az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatói. A két sérültet kórházba szállították, sérüléseikről látlelet készült.

FRISSÍTÉS!!!

A Heves megyei rendőr-főkapitányság cikkünk megjelenése után úgy reagált, hogy "boxer használatára utalást nem tettek a sértettek". "Továbbá a feltehetőleg korábbi rossz szomszédi viszony miatt kialakult bántalmazás során könnyebb hámsérülése keletkezett a sértetteknek. A megjelentekkel ellentétben a 16 éves sértett nem rendőrségi oktatási intézmény tanulója vagy hallgatója".

Az Egri Rendőrkapitányság a büntetőeljárásban az eset minden körülményét - így annak motivációját is - vizsgálja.

A rendősrési reakcióra a roma Sajtóközpont is reagált. Az RSK-nak a család cáfolta a szomszédokkal való rossz viszonyt, határozottan állítják, hogy támadóikat nem ismerik. A boxer használata a kislánynál nem merült fel, de a nagymamáját valamilyen éles tárggyal ütötték meg, a történet hatása alatt álló, feldúlt lelkiállapotú nagymama beszámolója alapján a boxer tűnik a legvalószínűbb eszköznek.

A 16 éves összevert lány nem állami rendészeti intézmény tanulója, hanem egy egri középiskolában ágazati képzésén tanul rendészeti és honvédelmi ismereteket, melyekből érettségizni is fog.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport