Orvvadászok lőttek családi házra véletlenül

2015.05.02. 18:12

Olvasónktól kaptunk egy levelet pár mondattal, és néhány fotóval. Azt írta, miközben gyomaendrődi otthonukban az egész család otthon volt − öt gyerekkel −, a ház egyik ablakát lövés érte. Úgy tudja rókára vadásztak a ház közelében, a kint járó rendőröktől pedig annyit tudott meg, hogy valakit elfogtak, de egy férfit továbbra is keresnek.

Kérdéseinkkel megkerestük a Békés megyei rendőrséget is. Válaszukban azt írták, a szarvasi rendőrkapitányság nyomozást folytat orvvadászat bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt két szlovák állampolgár ellen.

A két férfi május 1-jén 18 óra körül engedély nélkül vadászott Gyomaendrőd külterületén. Eközben egyikük vadászfegyverével két lövést adott le. Az először kilőtt lövedék gurulatot kapott (amikor a lövedék akadályba ütközik és ezért irányt változtat) és átment egy ház egyik helyiségének ablakán.

A történtek idején abban a helyiségben, amelynek ablakát a lövedék eltalálta, senki nem tartózkodott, ígz a lövés következtében nem sérült meg senki. A rendőrség a 44 éves P. Róbert ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint orvvadászat miatt indított eljárást. Társát, a 43 éves M. Csabát orvvadászat bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport