Brutális sokkolókat vettek Kövér őreinek

2015.05.04. 06:52

Bivalyerős, negyedik generációs elektromos sokkolókat szerzett be az Országgyűlési Őrség – tudta meg a Blikk.

Elég apokaliptikus képet fest a sokkolós parlamentről a napilap, íme:

Hamarosan indul az állomány kiképzése, és rendszerbe állítják az eredetileg a felfegyverzett bűnözők és garázdák ellen kifejlesztett fegyvereket. Azután pedig nem lesz pardon a Kossuth téren: a Taser X26-os a legerőszakosabb, a legizgágább képviselő ellenállását is megtöri: ha valaki kap egy kis adagot belőle, az tehetetlenül összecsuklik. A készülék ugyanis elektromos stimulálással megzavarja azokat a jeleket, amelyeket az agy küld a mozgatóidegeknek, így az áldozat rövid időre elveszti az irányítást a saját teste felett.

A fegyver a Blikk szerint 5-6 méter távolságig hatásos. Két kis tű alakú lövedéket mélyeszt be az áldozat bőre alá, amely dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezet a testbe. A lap szerint a vastag ruházat sem véd meg a sokkhatás elől, ha netán nem akadna be a bőrbe a lövedék, akkor a ruhán keresztül üt.

Az Index Taser-szakértője, Kolbert András ugyanakkor így kommentálta a Blikk hírét: "van újabb modell már. A háromlövetű x3."

Összesen több mint tízmillió forintot költenek a csodafegyverre. És hogy miért van erre szükség? Az Országgyűlés Hivatala ezzel indokolta a Blikknek:

A Taser típusú elektromos sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követjük, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket.

És ha nem tudná, milyen hatásos a sokkoló, itt megnézheti éles helyzetben. Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok:

Börtön verekedés kiütéssel


  • Tippek
  • Hírek