Hónapokig lesz még veszélyes az Illatos út

2015.05.04. 13:25

A Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről május 31-ig kell elszállítani azt a 991 hordót, amely a legveszélyesebb anyagokat tartalmazza – közölte a Pest megyei kormánymegbízott hétfőn a helyszínen.

Tarnai Richárd azt mondta: folyamatosan szállítják el a hordókat. A veszélyes anyagot a dorogi égetőműbe viszik, ott pedig megsemmisítik.

Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan.

Háromnegyed hónap helyett háromnegyed év

A májusi dátummal szemben a parlamentben azonnali kérdésekre válaszolva Kovács Zoltán államtitkár azonban azt mondta Vas Imre fideszes képviselő kérdésére, hogy a veszélyes hulladek elszállítása 6-9 hónapon belül fog befejeződni. Kovács azonban megnyugtatta Vast, hogy a telepen a talajcserét is végrehajtják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás