Fürst György a parkolási mutyi miatt is kapott egy pert a nyakába

2015.05.06. 06:25

Újra vádlott Fürst György. A fővárosban szinte kizárólag tilosban parkoló Rolls Royce egykori tulajdonosa ellen a Centrum parkolótársaság ügyei miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – írja a szerdai Magyar Hírlap. A korábbi VI. kerületi szocialista alpolgármester ezt a másik perének – ami az önkormányzat ingatlaneladásai ügyében folyik – keddi tárgyalásán tudta meg a Fővárosi Törvényszéken. 

A Centrum-ügy igen szerteágazó: a VI. kerület a már évekkel ezelőtt megfogalmazott gyanú szerint áron alul kiszervezte a parkolási ügyek intézését a Centrumnak, majd a cég a követeléseit jogszerűtlenül adta tovább, több százmilliós kárt okozva az önkormányzatnak. A Centrum Kft. agresszív követeléskezeléséről is elhíresült, többször is jogtalanul próbálkozott százezres fiktív büntetési tételek lehúzásával. 

Fürst korábban, látva a feje fölött tornyosuló, vádirat alakú sötét felhőket – ha még nem említettük volna, a Simon-ügyben is felmerült a neve –, trükkös módon próbált kibújni a magyar igazságszolgáltatás joghatósága alól

Megvásárolta a Közép-afrikai Köztársaság nagyköveti posztját és az ezzel együtt járó diplomata-útlevelet is.