Habonyék médiabirodalmi lépegetője botlással indult

2015.05.06. 17:26 Módosítva: 2015.05.06. 17:27

Habony Árpádék kapkodtak a médiabirodalmuk alapját jelentő cég létrehozásakor, „a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. létrehozásához szükséges iratokban több figyelmetlenségi hibát vétettek” - írja a Vs.hu.

De milyen hibákról is van szó, ami miatt a Cégbíróság április 14-én elutasította a cégbejegyzési-kérelmet?

  • Nem csatolták az illetékbefizetésről szóló igazolást
  • Az alapszabályban javítottak egy elírást
  • Az alapító okiratban elírták, hogy Habony mekkora összeget utalt át a cég számlájára, egy nullát lehagytak, egymillió forint helyett százezer forintot írtak

„A társaság a hiánypótlás során az alapító okirat javított verzióját is csatolta, abból viszont teljesen kimaradtak a Habonyra vonatkozó adatok, miközben Orbán Viktor tanácsadója a társaság egyik tulajdonosa".

  • A dokumentumban a 6.1-es pont után egyből a 8.1-es következik. 

Az április 15-i ismételt cégbejegyzésnél azzal magyarázták a technikai problémákat, hogy „előzőleg összehúzta az oldalakat az adagoló a behúzás alkalmával, ezért hiányzott a 6.1–6.3 oldalakat tartalmazó oldalpéldány".

A második kérelmet már kedvezően bírálta el a Cégbíróság. A társaságban 50 százalékos tulajdonos Habony, „a cég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt” - írja a lap.

A cég vagyonkezeléssel foglalkozik elsősorban, de lapkiadás, hírügynökségi tevékenység, a film- és tévéműsorgyártás is szerepel repertoárjukban.