2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

A téli szünetben költözhet új helyre a Wallenberg

2015.05.07. 11:26

Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár bejelentette, hogy várhatóan decemberben, a téli szünetben költözhet új épületbe a Raoul Wallenberg szakközépiskola, írja az MTI. Ahogy azt szerdán megírtuk, a korábban megszüntetésre ítélt, majd megmentett egészségügyi szakközépnek a 6. kerületi Rippl-Rónai József utcai volt iskolaépületben talált helyet a kormány.

Balog Zoltán miniszter a szülőkkel és a tanárokkal egyeztetett javaslattal érkezett a szerdai kormányülésre, így megoldás született a másfél hónapja húzódó ügyben. Az épületben korábban a Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola működött. A két tornacsarnokos épületben egykor 1200 diák tanult, ami felújítással újra alkalmassá tehető a működésre. Erre már készített a főváros kiviteli terveket, már csak aktualizálásra várnak, közölte szerdán Halász József, a fővárosi szakképzési osztály vezetője.

A szakközépiskola július 1-től a Kliktől a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal fenntartásába kerül, az ő feladatuk lesz az iskola átköltöztetése.

Mint azt közel két hete megírtuk, Balog Zoltán úgy döntött, hogy a korábbi javaslattal szemben együttmaradhat a szakközépiskola jövőben, és csak költöznie kell, mivel a Ludovika téri épület a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának a része, és a továbbiakban az intézménynek szüksége van rá. Akkor Balog azt mondta, hogy Tarlós István főpolgármester segítségét kéri abban, hogy alkalmas épületet keressenek a szakközépiskolának.

A kormány korábbi terve az volt, hogy megszünteti a nagy múltú szakközépiskolát, és a diákok felét műszaki iskolákba szórja szét. A március 18-ai döntés ellen az érintett diákokon és tanárokon kívül a a felsőoktatási reformokat ellenző tüntetők is tiltakoztak.