Ingyenes újságot indít az MSZP

2015.05.07. 11:03

Nem csak a Fidesz építgeti a saját médiabirodalmát, az MSZP is új médiumot hoz létre, hogy megszólítsa a szavazókat. A szocialisták új, ingyenes lapot indítanak, amelyet az egész országban terjesztenek majd – értesült az Index. 

Segítsünk az MSZP-nek: mi legyen a lap neve?

A lap a tervek szerint még az idén elindul, optimista becslések szerint még a nyáron, és ezután havonta eljut a postaládákba. A nevét még nem döntötte a pártvezetés, de egy MSZP-stől azt hallottuk, hogy a kalapban van például a Balegyenes elnevezés is.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese megerősítette az Indexnek, hogy saját újságot indít a párt. Azt mondta, „egy nem hosszú, négy A4-es oldalból álló kiadványt tervezünk, amelyben az MSZP terveit, megoldási javaslatait, a szocialista politikusainkat fogjuk bemutatni”.

Elsősorban a falvak, kistelepülések lakóihoz szeretnék eljuttatni az újságot, „olyan helyekre, ahová reklámanyagok sem jutnak el nagyon", ezért az 1000 fő alatti településeken biztosan minden postaládába bedobják a szocialista lapot – mondta Gőgös.

A nagyvárosokban is terjesztik majd, postaládákba dobják, kitelepüléseken osztogatják, de az első tapasztalatok után döntik el, hogyan, milyen módszerrel, hány helyre szórják szét. 

A lapot a kisebb településeken a szocialista párttagok és aktivisták terítik majd, ami az elnökhelyettes szerint remek alkalom a választókkal való kapcsolattartásra is. Gőgös azt mondta, hogy régi terv már a saját, ingyenes újság, csak eddig nem volt rá elegendő forrás. Most viszont sikerült erre pénzt elkülöníteni. Hogy mennyit, azt nem árulta el.

Az új szocialista újság tagadhatatlanul jól fog jönni az MSZP-nek, amely épp most fog kiszállni a Népszabadságból.  • Hírek
  • Bankszámla