Jávor Benedek az eddigi legaktívabb magyar képviselő az EP-ben

2015.05.08. 07:15

A pénteki Blikk közölte az Európai Parlament működését monitorozó Mepranking.eu képviselői aktivitásra vonatkozó adatait. A lap emlékeztet, hogy januárban közöltek egy cikket a témában, de akkor még nem volt magyar a 100 legaktívabb EP-képviselő között. Ehhez képest most két képviselő is bekerült a legtöbbet dolgozó képviselők közé: Jávor Benedek a 20., Szanyi Tibor pedig a 72. a listán. 

Jávor ezzel nemcsak az egész EP egyik legtöbbet dolgozó politikusa, hanem Magyarország EU-csatlakozása óta is ő a legaktívabb magyar Brüsszelben. A Párbeszéd Magyarország képviselője 35 jelentést írt eddig, ezzel ebben a szekcióban 4. az összesített listán. 

A 750 EP-képviselő között a 3. legaktívabb magyar Pelczné Gáll Ildikó a 134. helyével; az összesített listán Meszerics Tamás (LMP) 251., Molnár Csaba (DK) pedig 291. lett. 

Deutsch Tamás (Fidesz–KDNP, 398. hely) európai aktivitásán meglátszik, hogy mostanában újra aktív itthon is: beleállt Juhász Péter drogvádjába, és hátán viszi az internetkonzultációt is. Szájer József talán egy újabb alaptörvényen dolgozik, ezért a nem túl jól csengő 537. hely az övé. Morvai Krisztina (Jobbik) pedig bár serényen küldözgeti brüsszeli hírleveleit, munkájának kevés látszatja van: 634. a listán.

A legkevesebbet teljesítő hazai politikus az EP-ben a Nagy Oroszország kovácsolta frigy főszereplője, Kovács Béla, aki 707., azaz majdnem az utolsó. Kovács a szavazások majdnem negyedéről hiányzott, de arra azért figyelt, hogy ne hiányozzon annyit, hogy levonjanak a milliós fizetéséből, emlékeztet a Blikk.