Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Megválasztották alpolgármesternek az MSZP-ből kizárt Lévait

2015.05.08. 12:12 Módosítva: 2015.05.08. 14:45

Megválasztotta főállású alpolgármesternek az MSZP-ből csütörtökön kizárt Lévai Józsefet pénteki rendkívüli ülésén a jobbikos vezetésű Tapolca város képviselő-testülete, írja az MTI.

Az MSZP korábbi városi elnökét a tízfős testület 6 igen és 4 nem szavazattal választotta főállású alpolgármesterré pénteken, társadalmi megbízatású alpolgármesternek pedig ugyanilyen arányban támogatták a jobbikos Kozma Henrik Alajost.

Ahogy azt megírtuk, Lévai Józsefet azért zárta ki az MSZP, mert elfogadta a Jobbik felajánlását a Rig Lajos országgyűlési mandátumával megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra.
A szocialisták felszólították Lévait, hogy adja vissza az önkormányzati listás mandátumát, mert az MSZP számára a szélsőjobboldali párttal való bármilyen együttműködés elfogadhatatlan.

Dobó Zoltán jobbikos polgármester sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy nem pártpreferenciák, hanem rátermettség és emberség alapján jelölte alpolgármesternek Lévait. Mint mondta, Lévai már független képviselő volt, amikor letette alpolgármesteri esküjét.