Kitört a vécéháború Siófokon

2015.05.14. 14:16

Pályázatot írnak a siófoki nyilvános vécék üzemeltetésére, ez pedig kiakasztotta azokat a romákat, akik eddig üzemeltették az illemhelyeket – derül ki a Sonline vécériportjából.

„Tizenkilenc éve ez a munkaviszonya a férjemnek, a vécéüzemeltetés. Sose volt semmi probléma velünk, nem értjük, miért vették most el tőlünk; mi az, hogy pályázzunk? Hát ki tud közülünk pályázatot írni?" – fakadt ki egyikük. 

Egy másik vécés azt mesélte, hogy ő már 13 éve vécézik, a strandoló kuncsaftok otthagyják nála a slusszkulcsot, annyira megbíznak benne. „Tavasszal nádazunk, vagyis kiszedjük a szemetet a partvédő kövek közül. Pályázat? Hát ki csinálná ezt helyettünk, ki akar vécét pucolni?” – kérdezte.

Pedig úgy tűnik, jelentkezők bőven vannak. Kedden, első napon, amikor hozzá lehetett jutni az illemhely-pályázati anyagokhoz a városházán, Lengyel Róbert polgármester szerint valósággal „megrohamozták” a portát az érdeklődők, majd a járási hivatalt is, vállalkozói igazolványért. 

A polgármester a lapnak elmondta: arra kérte a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, hogy a május 15-i nyitásra való tekintettel hirdessen gyors pályázatot, melyen bárki indulhat; határozzon meg egy minimális vállalási árat, s ha több azonos ajánlat érkezik egy illemhelyre, akkor sorsolás döntsön. Lengyel szerint mindenkinek jó volt a korábbi gyakorlat, csak éppen a városnak nem.

Korábban a roma kisebbségi önkormányzat elnöke dönthette el, ki kaphat vécét, állítja Lengyel.